ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΜΣ

Ιστορικό ΠΜΣ

Ιστορικό ΠΜΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ταυτότητα, Εκπαίδευση και Ικανότητες για Δημοκρατικό Πολιτισμό» αποτελεί μετεξέλιξη του προγράμματος STEP UP-DC (Student Teachers’ Practices for Democratic Culture) που χρηματοδοτήθηκε από το Erasmus+ και το ΙΚΥ και οδήγησε στο ομώνυμο εκπαιδευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα και στην ανάπτυξη δίγλωσσης πλατφόρμας ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα ( Μάθετε περισσότερα εδώ)

 

Η Εκπαίδευση αποτελεί τον βασικό πυλώνα διαμόρφωσης της δημοκρατικής συνείδησης των ανθρώπων, γι’ αυτό και η Εκπαίδευση στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και η Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρέπει να ξεκινά όσο νωρίτερα γίνεται στη σχολική ζωή διατρέχοντας όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες. Επομένως, το ΠΜΣ φτιάχτηκε με σκοπό την κατάρτιση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στις Ικανότητες Δημοκρατικού Πολιτισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, ώστε να η Δημοκρατία να “διαποτίσει” όλα τα στάδια της Εκπαίδευσης, από τα Αναλυτικά Προγράμματα και τη διδακτική πρακτική όλων των βαθμίδων, το σχολείο και την ίδια την ζωή των μαθητών/τριών, ώστε να γίνουν όλοι/ες στο μέλλον ενεργοί και συμμετοχικοί πολίτες που θα μπορέσουν να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή.

 

Γι’ αυτό το όραμα του ΠΜΣ είναι η Εκπαίδευση ως χώρος ανοιχτός σε όλους/ες χωρίς διακρίσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας

    PRIVACY POLICY

    The Master Program “Identity, Education and Competences for Democratic Culture” will use the information you provide on this form to stay in touch with you. We will treat your information with confidentiality and will not share it with others. For more information, visit our Privacy Policy page. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

    kane aitisi me mia matia
    Μετάβαση στο περιεχόμενο